Sevilla
19 april 2026 - Sevilla, Spanje
Als we welkom geheten zijn door Concha, rommelen we wat met de bagage en douchen we even om wat op te frissen. Daarna lopen we de stad in. Ons appartement ligt echt spot on, in Feria. Overal leuke kroegjes en restaurantjes. Dus ook aan terrasjes geen gebrek. We ploffen neer en beginnen met wat water om de ergste dorst te lessen. Daarna eten we wat. Omdat de porties groter zijn dan verwacht en het al 3u geweest is, besluiten we om voor het avondeten een fruitsalade te maken. Maar eerst drinken we nog een wijntje en een biertje om de vakantie in te luiden.
Na het eten van de fruitsalade op onze patio lukt het ons net om nog tot half 10 wakker te blijven. Dan vallen we allebei als een blok in slaap. Het oogt nog donker als we wakker worden maar het blijkt toch al half 7 te zijn. We zitten hier natuurlijk een stuk westelijker dan thuis en door de kleine patio die echt tussen de woningen ligt, is het gewoon nog wat donkerder.
We lopen de stad in. Allebei in zomertenue, de zon staat al hoog aan de hemel en het belooft een mooie dag te worden. Lekker hoor om in april al in zomerjurk en korte broek rond te kunnen lopen. We hebben een wandeling uitgezocht die door onze eigen buurt heen loopt. We hebben 13 km gelopen maar zijn nooit verder dan 3 km van huis geweest.
Voordat we naar Sevilla gingen hebben we een halfslachtige poging gedaan om aan kaartjes voor een voetbalwedstrijd hier te komen maar dat lukte om één of andere reden niet. Nu begrijpen we ook waarom. De stad is vergeven van de rood geklede Atletico Madrid en blauw geklede Real Sociedad (San Sebastián) supporters. Die clubs spelen hier vanavond de finale van de Copa del Rey (de Beker). Er hangt een leuke sfeer in de stad. Supporters van beide clubs lopen door elkaar, maken opmerkingen tegen elkaar en zingen uit volle borst hun clubliederen naar elkaar. Er is ook politie op straat maar behalve dat we ze bezig hebben gezien met een goed gesprek met wat Atleti supporters hebben we wat dat betreft echt helemaal geen gedoe gezien. Mooi om te zien dat dat toch echt nog wel kan. Rivaliteit tussen supporters zonder dat het om wat voor reden dan ook uit de hand loopt.
Die erg late lunch op onze aankomstdag en de lichte avondmaaltijd hebben ons op het idee gebracht om dit te blijven doen zo lang we in de stad zijn. Als we voor die late lunch neerstrijken bij een kroeg/restaurant vlakbij huis, zitten we echt midden tussen de Atletico supporters. Er wordt ook nu weer veel gezongen. Als de tafel naast ons vrijkomt, strijkt daar een groep Sevillanen neer. Als de Atletico supporters het weer op een zingen zetten, neemt de groep Sevillanen het van ze over en maakt er een flamenco persiflage van. Hilarisch. Ook de supporters kunnen er om lachen

Geniet van alles wat je meemaakt. Op zijn tijd een borrel en tapas dan komt het wel goed.
Groetjes van ons Marja en Ton